Update waterschade kantoor CyberFreight Rotterdam

Update waterschade kantoor CyberFreight Rotterdam

In een eerder apart nieuwsbericht hebben we u op de hoogte gebracht van de gebroken waterleiding in ons kantoor van CyberFreight Rotterdam BV te Barendrecht. Uit de meterstanden hebben we kunnen opmaken dat er zo’n twaalf cbm water is “ontsnapt”. In de dagen er na hebben we gelukkig meteen tijdelijk vervangende kantoorruimte gevonden aan de overkant van de straat.

De impact van zo’n gebroken waterleiding is enorm. De servers moeten meteen verhuisd worden, net als alle PC’s, printers en copiers. Alle meubilair moet eruit om vervolgens de gehele vloerbedekking te verwijderen. Als dat dan gebeurd is, worden er tientallen machines en blowers naar binnen gebracht om het hele kantoor weer droog te krijgen. Niet alleen was de vloerbedekking nat, het vocht trekt ook centimeters in de betonnen vloeren en decimeters in de muren. Het duurt twee tot drie weken voordat het vochtgehalte is gedaald tot een niveau dat er weer vloerbedekking gelegd kan worden en de IT apparatuur opnieuw veilig geïnstalleerd kan worden.

Omdat de breuk plaatsvond op onze derde verdieping was de schade bij ons voornamelijk op de vloer en alles wat daarmee in contact staat. Onze onderburen Fruitmasters hadden aanzienlijk meer schade omdat het water door de vloer via de plafondplaten over de gehele verdieping verdeeld werd. Bij hen heeft het dus op kantoor ruim een dag volop “geregend”, waardoor alle PC’s en bureaus zo goed als total loss waren. Zij hadden het kantoor pas twee maanden ervoor betrokken met een compleet nieuwe inrichting.

Wat was nu de oorzaak? De vorige huurder heeft in de keuken een waterleiding laten leggen van het keukenblok naar de balkondeur. De loodgieter heeft deze over de plafondplaten gelegd en deze verder uit meerdere stukken laten bestaan, waardoor gesoldeerde verbindingsstukken aangebracht zijn.

De soldeerbout zal niet goed warm geweest zijn of het soldeer was bijna op, maar het hoogste verbindingsstuk was zeer slecht gesoldeerd. Een verbindingsstuk en een slechte loodgieter veroorzaken in dit geval voor tonnen schade. Gelukkig is iedereen voldoende verzekerd en zijn we voor eind augustus weer op onze vertrouwde kantoor terug.

 

Geplaatst op 25 juli 2017

Contact

Mocht u vragen hebben, vul dan onderstaand formulier in en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.