Over de organisatie

Over de organisatie

CyberFreight Pharma Logistics, een onderdeel van CyberFreight International B.V., verzorgt het internationale transport van uw goederen per luchtvracht, zeevracht en wegtransport. Wij slaan ook goederen op en bieden veel mogelijkheden voor verdere distributie binnen Nederland maar zeker ook de rest van Europa. Het dynamische bedrijf opende op 1 november 1999 een eerste kantoor op Schiphol en ruim een jaar later een kantoor in de haven van Rotterdam.

CyberFreight speelt snel in op nieuwe ontwikkelingen binnen de markt. Altijd op een manier waarmee we de klant van dienst zijn. Of een klant nou 500 verzendingen nodig heeft, of maar 5, wij verzenden zijn vracht. Snel en efficiënt.

Flexibel en snel handelen

De logistieke industrie verandert voortdurend. Dat vergt een flexibele houding. Bij CyberFreight verwachten we daarom eigen initiatieven en ‘out of the box’-denken van al onze werknemers. Bij het verzenden van vrachten is snel handelen vaak noodzakelijk. Als een vracht de boot mist, kan die zomaar enkele weken te laat aankomen. Natuurlijk maken we ook wel eens fouten. Hoe vervelend we dat ook vinden, we geven die altijd toe en doen er vervolgens alles aan om – in overleg met klant – tot de beste oplossing te komen.

Specialisten netwerk Pharmafreight

CyberFreight Pharma Logistics is aangesloten bij pharmafreight, een netwerk met daarin uitsluitend in pharma gespecialiseerde logistieke dienstverleners. Pharmafreight heeft vertegenwoordigers in 28 landen en om de dekking te vergroten Pharmafreight_transparentworden nog steeds partners gezocht en gevonden in verschillende landen. Het selectie proces voor lidmaatschap is zeer strikt, want de gehele keten, van begin tot eind, dient geheel GDP compliant en met gevalideerde partners afgehandeld te worden. Er zijn dus geen compromissen mogelijk op het gebied van kwaliteit en validatie en dus ook niet op het lidmaatschap van pharmafreight.

Wereldwijd netwerk L.I.N.K.

CyberFreight International is aangesloten bij het L.I.N.K.-netwerk. Dit wereldwijde netwerk van zee- en luchtvrachtbedrijven werd in 1994 door CyberFreight-eigenaar Jacques van den Berg opgericht. De partners zijn in 62 landen gevestigd en hebben in totaal meer dan 240 kantoren. Het LINK-hoofdkantoor zit in Amsterdam.

Gunstige concurrentiepositie

Doordat CyberFreight is aangesloten bij het pharmafreight en L.I.N.K.-netwerk hebben we internationaal een zeer gunstige concurrentiepositie. We hebben toegang tot al de cijfers en statistieken van onze pharmafreight en L.I.N.K.-partners. Daardoor kunnen we scherp onderhandelen met luchtvaartmaatschappijen en rederijen. We hanteren tarieven waar concurrenten moeilijk tegenop kunnen.

Douane? De afhandeling regelen wij voor u

CyberFreight beschikt over een Authorized Economic Operator-status (AEO-status). Dat betekent dat we voor douane officieel een betrouwbare partij zijn. We regelen zelf de douane-afhandeling. Op onze eigen vestigingen in Nederland, maar ook wereldwijd. Bij import doen we de inklaring van ladingen, bij export maken we ladingen klaar voor de douaneafhandeling in het land van bestemming. Ieder land heeft weer andere douane-eisen. Werknemers van onze LINK en pharmafreight partners in het buitenland controleren in hun eigen kantoor of een vracht in goede conditie verkeert en of die compleet is. Daarna zorgen ze ervoor dat alles zonder problemen langs de douane komt.

Over de organisatie in het kort

 • Flexibel
  CyberFreight past zich aan naar de wensen van de klant!
 • Toegewijd
  Het belang van de klant staat bij ons altijd voorop!
 • Proactief
  We denken mee met de klant. En dat doen we “Out of the box”!
 • Innovatief
  We vernieuwen processen voortdurend in het voordeel van de klant!