Luchtvracht Pharma

Luchtvracht Pharma

Het vervoer van geneesmiddelen vereist een snelle en correcte afhandeling, zeker als het gaat om luchtvracht.  CyberFreight Pharma Logistics beschikt over de kennis en faciliteiten om dit conform uw wensen en binnen de wettelijke kaders voor uw te verzorgen
Uw export- en importzendingen handelen wij GDP en IATA CEIV compliant af met een dedicated team van mensen die gespecialiseerd zijn in de  logistieke afhandeling van geneesmiddelen.

LUCHTVRACHT PHARMA: We hebben ALLES onder controle

Pharma import luchtvracht

Op verschillende import lanes bieden wij GDP en IATA CEIV compliance aan op een zo groot mogelijk deel van het traject. Wij werken hierbij uitsluitend met gekwalificeerde partners en zorgen dat vanaf het moment van afhalen, er met gekwalificeerde vervoersmiddelen en gekwalificeerd personeel gewerkt wordt. Wij bieden passieve en actieve temperatuur gecontroleerde oplossingen aan. Uiteraard hoort hier het aanbrengen van dataloggers bij, zodat u vanaf het moment van afhalen, inzicht en controle heeft op de temperatuur van de zendingen gedurende het gehele traject.

Zeker bij de passieve oplossing kan niet altijd gedurende het gehele traject GDP en CEIV compliance worden gegarandeerd. Luchtvracht is een dergelijk complex product met vele schakels die (nog) niet allemaal geheel aan de eisen kunnen voldoen. Cyberfreight Pharma Logistics kiets hiervoor een risk based approach, waarbij per lane wordt bekeken hoe we eventuele risico’s kunnen mitigeren of elimineren. Ook het gebruik van passieve verpakkingen hoort hierbij tot de opties.

Om excursions te voorkomen, hebben wij bijvoorbeeld in India de mogelijkheid om de tijd op het vaak zeer warme platform te verkorten. Wij werken uitsluitend met luchtvaartmaatschappijen en op routes, welke de kans op excursies tot  een absoluut minimum beperken. Indien er geen directe vluchten naar Schiphol zijn, dan zullen we altijd kiezen voor een tussenlanding op een luchthaven, waar de kans op temperatuur excursion uiterst gering is.

Indien nieuwe lanes zich aandienen, dan zullen wij, indien de volumes dit toestaan, de betreffende lanes zelf valideren, hetgeen uiteraard betekent dat we ter plekke audits zullen uitvoeren.

Pharma export luchtvracht

Ook uw pharma export zendingen luchtvracht worden door ons volledig GDP compliant afgehandeld. Hierbij kunnen we uw goederen tevens verpakken met behulp van gevalideerde passieve verpakkingen (o.a. credo-cubes) of met gebruik van droog-ijs. Ook hier kunnen we, indien u dit niet zelf wenst te doen, data-loggers aanbrengen, zodat u inzicht heeft in de temperaturen, waaraan de goederen blootstaan gedurende het gehele vervoerstraject.

Uw pharma lading via Schiphol

We zijn gevestigd op Schiphol; direct naast de A4 bij Hoofddorp. Door onze vaste slots bij de vrachtterminals en onze locatie binnen de vrije zone, kunnen we ladingen snel van en naar onze eigen douaneloods verplaatsen.

PharmaGatewayAmsterdam_logo2_RGB-300x300CyberFreight Pharma Logistics was op 9 februari 2016 de eerste ondertekenaar van de
overeenkomst met de ACN om zich committeren aan het IATA CEIV Pharma programma. Met deze kwaliteitsstandaard die specifiek is ontwikkeld voor het vervoer van geneesmiddelen per luchtvracht willen wij tezamen met truckers en afhandelaars alsmede andere spelers in de keten Schiphol ontwikkelen als de prefered pharma-hub en hiermee de kwaliteit en integriteit van geneesmiddelen tijdens het vervoer er luchtvracht zoveel mogelijk waarborgen.

Zoals u ziet, doet CyberFreight Pharma Logistics er alles aan om uw zendingen volledig compliant en zonder excursions af te handelen en loopt voorop als het gaat om nieuwe ontwikkelingen, die goed zijn voor Schiphol, voor u als klant en uiteraard daarmee ook voor CyberFreight Pharma Logistics.

 

MEER WETEN OVER ONZE PHARMA OPLOSSINGEN?

Wilt u meer informatie over CyberFreights luchtvracht Pharma? Neem dan vrijblijvend contact op met John Twisk, Director Operations. Contactinformatie treft u aan in het contactblok aan de rechterzijde.

 

Luchtvracht Pharma in het kort

  • Volledig gecertificeerd en compliant
  • Controle over het gehele traject van deur tot deur
  • Snelle en correcte afhandeling
  • Inhouse experts voor specifieke verpakkingen
  • 24/7 monitoren van uw zendingen